HTML

Még egy futóblog...

Utolsó kommentek

Friss topikok

  • hegymenetben: Próba1 (2012.10.24. 10:36) Indulás

2012.10.27. 21:14 hegymenetben

Túra vs futás

A jövő hetemet már nagyon várom, mert szabadságon leszek, s a 11 napos pihenés mellett több időm lesz a keresztedzésekre is. Egyébként nem szeretem ezt a keresztedzés kifejezést, ezért inkább úgy írom, hogy több időm lesz mozogni. Amit már biztosan tudok, az az, hogy jövő héten csütörtökön-pénteken termálfürdőzni fogok, amivel együtt jár naponta egy óra úszás, valamint egy masszázs is. Majd szombattól a következő keddig, vagy hétfőig a hegyekben leszek, ami természetesen elsősorban túrázást jelent.

Általában havonta egy hétvégén szoktam túrázni, ilyenkor péntektől hétfőig, keddig a hegyekben vagyok, s minden nap "gyalogolunk". Ezeken a hétvégéken elmaradnak a futóedzések, s alapvetően sokat gondolkodtam azon, hogy ez így rendben van-e? Végül oda jutottam, hogy egy kezdő futónál ez teljesen rendben van, hiszen nálam az edzés a gyaloglás-futás kombinációját jelenti, s ettől jóval erősebb pl. egy Mátrafüred-Kékes-Mátrafüred túra. Így ha három napon keresztül napi 20-25 km-t gyalogolok a hegyekben, elnézhető, ha zárásként nem nyomok le még egy kezdő futóedzést. Persze, lehetne túra közben futni egy keveset, de a kettő (futás, túra) összemosásának az egyik akadálya per pillanat az, hogy fizikálisan nem bírom egyszerre mindkettőt. S mivel mindig csak pár napot töltök a hegyekben, ezért mérlegelni kell, s inkább az egész napos kirándulást választom, aminek a végén általában úgy beáll a lábam, hogy nem nagyon bírok mozogni.

Most viszont egy olyan csapattal megyek a hegyekbe, akik nem bírnak sokat gyalogolni, csak könnyebb kirándulások vannak tervbe véve, ezért  most be fogok iktatni egy futást. Kíváncsi vagyok, hogy fogom bírni a hegymenetet ilyen formában.

Update: sehogy. 300 m futás után dőltem ki hegymenetben. Azt hiszem, illene blognevet változtatni. :)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hegymenetben.blog.hu/api/trackback/id/tr534869443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása